Σπουδές

  • To έτος 1990 - 91 πήρα το απολυτήριο του 2ου Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) Κορίνθου  - σημερινό 2ο Επα.Λ. Λουτρακίου. Έχοντας στην Β΄ τάξη παρακολουθήσει την ειδικότητα της πληροφορικής, στην Γ΄ τάξη γράφτηκα στο τμήμα της πρώτης (Α΄) δέσμης. Στο ίδιο έτος έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις, όπου και πέτυχα στο τμήμα της Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
  • Το έτος 1991-92 έκανα εγγραφή στο 1ο έτος σπουδών του τμήματος Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και τον Νοέμβριο του 1996 αποφοίτησα, παίρνοντας το πτυχίο του «Μηχανικού Πληροφορικής».
  • Τον Ιανουάριο του 1997 (δύο εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες  της Κορίνθου) έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις (από Τ.Ε.Ι. σε Α.Ε.Ι.) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου και πέτυχα (αποτελέσματα Μαΐου 1997) την εισαγωγή μου στο 2ο έτος σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Το Μάρτιο του 1997 ξεκίνησα να υπηρετώ την Πατρίδα στον στρατό ξηράς (πεζικό). Τότε παρακολούθησα την εκπαίδευση της Σχολής Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.) στον Πύργο του Ν. Ηλείας, όπου και μου απενεμήθη πτυχίο της ειδικότητας «Τεχνίτη Τηλεπικοινωνιών».
  • Το έτος 1998 έχοντας τελειώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, συνέχισα τις σπουδές μου στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παράλληλα, το έτος 1998 παρακολούθησα το Τμήμα Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (ΠΑ.ΤΕ.Σ.) Πατρών, όπου και μου απενεμήθη πτυχίο «Παιδαγωγικών Σπουδών».

Λίγα λόγια για μένα.

Γεννήθηκα στις 6 Μαΐου του 1973 στην Ελευσίνα Αττικής (βιαζόμουν και δε περίμενα να φτάσω στην Αθήνα). Από τότε ζω στην Κόρινθο.

Καταγωγή:

Από τον Πατέρα: Πίσια Κορινθίας  (Ακούστε από τον κ. Νίκο Καπνιστή, για την ιστορία των Πισίων στο Youtube).

Από τη Μητέρα: Ρυτό Κορινθίας.

Από μικρό παιδί είχα την περιέργεια, για το πώς λειτουργούσε, κάθε αντικείμενο που δούλευε με μπαταρίες ή εναλλασσόμενο ρεύμα.

Το 1986 γνώρισα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η πρώτη γνωριμία έγινε μέσα από τις σελίδες ενός περιοδικού της εποχής, με ύλη για υπολογιστές, το «MICROMad».  

Η πρώτη μου επαφή με προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) ήταν το καλοκαίρι του 1988. Τότε αγόρασα το πρώτο μου υπολογιστή (IBM συμβατό με επεξεργαστή AMD P8088-1, συχνότητα λειτουργίας  από 5 έως 10 MHz, μνήμη RAM 128 Kbyte, CGA κάρτα γραφικών, ένα floppy disk drive 5 1/4 inch, χωρίς σκληρό δίσκο, μονόχρωμη οθόνη και λειτουργικό σύστημα MS DOS – κορυφαία τεχνολογία της εποχής).

Από τότε μέχρι και σήμερα, η επιστήμη της πληροφορικής και η τεχνολογία των υπολογιστών αλλάζει και αναπτύσσεται διαρκώς  και γι’ αυτό ως πληροφορικός έχω υποχρέωση και χρέος να ενημερώνομαι συνεχώς για κάθε τι νέο.

Λειτουργώ (εργάζομαι) ως  καθηγητής πληροφορικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 1998. Σήμερα, υπηρετώ  στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κορίνθου.

Υποκατηγορίες

Υποκατηγορίες

ΣΧΟΛΕΙΟ
classroom
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΣ

teacher

Ο καθηγητής σας

Σπουδές

Επιμόρφωση

Επαγγελματική πορεία

Σχολικές δραστηριότητες

Ενδιαφέροντα - ενασχόληση